Aanbod

DE ZUID in verschillende fasen opgeleverd

De vier deelgebieden in DE ZUID worden in fasen opgeleverd. ZUIDHAVEN is opgeleverd en hier is nog 1 unit beschikbaar. ZUIDKADE is in aanbouw, waarbij de units naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 worden opgeleverd. De inschrijving voor deze units is geopend. Schrijf je nu in of neem contact op.

Bestemmingen units

De haven van Scheveningen ligt direct aan zee. Dit maakt de locatie zeer interessant voor havengebonden en havengerelateerde bedrijvigheid. Bedrijven in de maritieme en offshore sector hebben hier een uitgelezen kans om zich aan de kade van de Derde Haven te vestigen.

De gemeente Den Haag heeft beleid opgesteld om een innovatief cluster te creëren rond de Derde Haven, gericht op maritieme activiteiten en wordt hierbij ondersteund door Campus@Sea, een organisatie die samenwerking tot stand brengt tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen in deze branche. Het gemeentelijk beleid richt zich met name op innovatieve bedrijven die activiteiten op zee ontplooien en kennisinstellingen met relevante expertise, zoals maritieme technologie, ecologie, duurzaamheid, kust- en waterbeheer.

Ook zijn de units bestemd voor de offshore dienstverlening en voor watersportbedrijven, die actief zijn op het gebied van zeezeilen of een opstapplaats nodig hebben voor dagtochten op zee.

Voorbeelden van passende bestemmingen

A. Culturele voorzieningen;
B. Dienstverlening;
C. Kantoor;
D. Sportvoorzieningen
E. ‘gemengd’ tevens niet-dagelijkse detailhandel, horeca in de categorie licht en middelzwaar op de begane grond en bedrijven, voor zover havengerelateerd en voorkomend in de categorieën A en B uit de Staat van Bedrijfsactiviteiten functiemenging.

Categorie E omvat ‘maritieme’ bedrijven die direct of indirect afhankelijk zijn van een haven, zoals bedrijven die gebruikmaken van een kade of andere overslagfaciliteit in de haven voor het transport van goederen. Het omvat ook bedrijven die aantoonbaar ondersteunend zijn aan de kernactiviteiten van havengebonden bedrijven.

Voor de schepen die afgemeerd in de Derde Haven liggen realiseert de gemeente een walstroomvoorziening.

Situatie

mapVisual

ZuidHaven

Deze locatie is opgeleverd en beschikt over vier schitterende bedrijfsunits van verschillende groottes. Hier kun je al direct je bedrijf in vestigen. Er is nog 1 unit beschikbaar. Deze unit is ca. 116 m2 groot, heeft een puibreedte van ca. 14,5 meter en een diepte van ca. 8 meter. De vrije hoogte is ca. 4 meter. Deze unit is ideaal voor een maritieme bestemming.

Nog beschikbare units: 1

Plattegrond unit AO-65

Hieronder een overzicht van de beschikbare units (indelingssuggestie 1) en een overzicht van de mogelijk te splitsen units (indelingssuggestie 2).

Plattegrond UnitHele unit (opp.)Gesplitste unit (opp.)
KAO-90ca. 88 m²
KAO-91ca. 208 m²ca. 95 m² – 113 m²
KAO-94ca. 208 m²ca. 95 m² – 113 m²
KAO-97ca. 256 m²ca. 142 m² – 114 m²
KAO-100ca. 280 m²
KAO-101ca. 189 m²ca. 103 m² – 86 m²
KAO-104
ca. 84 m²

ZUIDKADE

De bouw van ZUIDKADE is momenteel in volle gang en naar verwachting zal het project eind 2024 of begin 2025 worden opgeleverd. Het betreft een ontwikkeling bestaande uit 7 bedrijfsunits van diverse grootte, direct gelegen aan de kade. De meeste units zijn in tweeën te splitsen.

De breedte van de units varieert van ongeveer 6 tot 13 meter, met een diepte van circa 14,5 meter. De hoogte bedraagt ongeveer 4 meter, waarbij de hoekunit aan de kade zelfs een hoogte van ongeveer 7 meter heeft. Deze bijzondere unit is in eerste instantie gereserveerd voor een passende horecafunctie en biedt een prachtig uitzicht op de havenmond, Derde Haven en Eerste Haven (de visserij/visafslag).

De units aan de kade van de Derde Haven zijn voornamelijk geschikt voor maritieme bedrijvigheid, en vormen een ideale locatie voor ondernemingen in deze sector.

Nog beschikbare units: 7 – 11

Schrijf je in

Wonen in ZUIDKADE

In ZUIDKADE komen ook 75 luxe appartementen en 14 herenhuizen. De bouw is in volle gang en er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. De oplevering is in het eerste kwartaal van 2025.

Bekijk woningen

ZuidZicht

ZUIDZICHT is gelegen op de plek van het voormalige Zuiderstrandtheater. Deze ontwikkeling is nog in de ontwerpfase. Binnen enkele jaren zal de bouw van start gaan. Het exacte aantal bedrijfsunits moet nog worden bepaald. Een aantal units zal aan de kade worden gerealiseerd en enkele aan de Houtrustweg.

ZuidBaai

ZUIDBAAI vormt de laatste fase van de gebiedsontwikkeling DE ZUID. De bedrijfsruimtes in deze fase bevinden zich het dichtst bij de Kom/Sleephelling. Het aantal bedrijfsunits en de grootte ervan is nog niet bekend. Houd de website in de gaten voor het actuele nieuws over de onbekende fasen of meld je als geïnteresseerde aan.

Life the coastal business life

Opleveringsniveau

Alle units worden casco opgeleverd: een standaard pui en constructieve vloeren, wanden en plafond. De ruimtes zijn voorzien van aansluitingen voor water, riool, elektriciteit en glasvezel. De ondernemer dient zelf in samenwerking met Klimaatgarant (leverancier van warmtepompen en bodemlussen voor warmte- en koudeafgifte) een oplossing op maat te realiseren voor verwarming en koeling. Er is een set richtlijnen beschikbaar voor de afwerking van de ruimte door de ondernemer.

Werk- en leefomgeving

Bij DE ZUID dienen de bedrijven rekening te houden met de omwonenden. Daarom gelden er randvoorwaarden voor geluid en geur. Daarnaast zorgt de gemeente voor een walstroomvoorziening van de schepen die aan de kade afmeren. Door deze maatregelen ontstaat er een aantrekkelijke maritieme werk- en woonomgeving.